Veganski belgijski vaflji s čokoladnim prelivom

/
1 Comments
Francija je definitivno dežela sira, kjer vsak vegan vrjetno dobi pomisleke o tem načinu življenja. Tam ne jedo sira pred obrokom, ampak med glavnim obrokom in sladico, v restavracijah pa lahko celo izbirajo med sladico in krožnikom sira.


V Franciji sem preživel zakon 4 dni. Nebi me motilo, če bi lahko oddih kar malo podaljšal. Nebi se branil niti živeti tam. Dve uri izven Pariza, majhno mirno mestece z imenom Saint Florent sur Cher. Kamorkoli se ozreš, vidiš samo ravnino.

Vem, da so vaflji belgijska zadeva, a je tale recept nastal v Franciji. Pacanje v kuhinji mojih gostiteljev je bilo res neprecenljivo in zelo zabavno. Pa še res so bili dobri!
English recipe here  (which would be really awesome if you liked)

Za vaflje :
s tem receptom nahraniš pribljižno 10 dokaj lačnih ljudi

5 skodelic + 5 žlic moke
pol žlice soli
8 žlic vanilijevega sladkorja

1,25l rastlinskega mleka
2 zavitka suhega kvasa kvasa
ščep sladkorja
1dl nevtralnega olja (repično, sončnično, kokosovo...)

V mlačno mleko vmešaš kvas in sladkor, ter pustiš da stoji 10-15 minut. V večji posodi zmešaš vse suhe sestavine in v sredini narediš jamico. Notri vliješ mleko s kvasom in olje, ter miksaš dokler v masi ne nastajajo mehurji. Pokriješ s kuhinjsko krpo in počakaš, da se testo podvoji.

Vaflje spečeš v segretem in namaščenem aparatu po navodilih proizvajalca (v aparatu za belgijske pribljižno 5 minut).


Za čokoladni preliv : 

200g črne čokolade (s čim več kakava)
300ml sojinega mleka
žlica ruma
1/4 žličke soli

1 comment:

  1. Ja težko je biti vegan in hkrati zaljubljen v Francijo, njihovo kuho in predvsem sladkarije :) Dober način je, da jih spečeš, poješ pa ne :)

    Pozdrav blugu, sem ga ravno našla! :)

    Sara

    ReplyDelete