Piškoti, ki jih lahko ješ za zajtrk { z goji jagodami, chia semeni in kokosom }

/
2 Comments

Zadnje čase so moji zajtrki bol lahke narave, a se mi zdi, da to mojemu telesu ne paše najbolj. Baje se po zajtrku dan pozna, če pa za zajtrk v sebe uspeš spravit pol kosa kruha ali pa smoothie, boš vrjetno cel dan lačen. Tej piškoti so moj upor proti celodnevnim napadom lakote, narejeni pa so iz samih naravnih sestavin, so brez dodanega sladkorja in brez dodane maščobe.


Recept sem našel na svojem najljubšem blogu Oh, Ladycakes, zato jih je bilo treba obvezno naredit po hitrem postopku. Ker kakavovih zrn nisem imel doma, sem jih nadomestil z chia semeni in goji jagodami.

Jaz sem tele piškote jedel zraven svojega zelenčka iz jagod, rabarbare, malin, špinače, lanenih semen, chia semen, riževih beljakovin in mandljevega mleka.


Namesto goji jagod lahko po želji uporabite druge dodatke npr. čokolado, rozine, brusnice, nasekljane oreščke, kakavova zrna... Mislim, da kokosove moke nebi morali nadomestiti moko iz katerih drugih oreščkov, saj kokosova moka vpije veliko več tekočine.

Za piškote :
recept z Oh, ladycakes

3 (pre)zrele banane
1 žliča vanilijevega ekstrakta
ščep soli
2 žlici chia semen
1 skodelica kokosove moke
2 skodelici ovsenih kosmičev
3 žlice goji jagod

V večji posodi speštaš banane, dodaš vanilijo, sol, chia semena in kokos. Zmes dobro premešaš, nato pa z rokami vgneteš še ovsene kosmiče. Na koncu dodaš še goji jagode. V hladilnik postaviš za 1 uro, da se zmes strdi. Pečico segreješ na 180ºC. Z žlico za piškote*  zajemaš piškote in jih polagaš na pekač in pečeš 10 minut. Shraniš jih v zaprtem kozarcu.

* večina ljudi doma nima žlice za piškote. Namesto tega, lahko oblikuješ krogljice, ki jih na eni strani malo speštaš.

2 comments:

  1. Ladycakes je tudi eden mojih najljubših (kako tudi ne). A s kokosovo moko misliš tisti klasični kokos iz navadne trgovine (na katerem piše kokosova moka) ali prav mokasto moko, ki jo imajo samo v nekaterih trgovinah z zdravo hrano?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klasično kokosovo moko, ki je zmiksan kokos, kdo ma denar za precenjeno fino kokosovo moko iz trgovine? Mene osebno tista ni osupnila, ker nima okusa po kokosu, ma pa res veliko vlaknin.

      Delete