Zeleno

/
0 Comments




Zadnje čase mam obsesijo nad zelenim. Ja piškoti in sladoled so vseeno moja najljubša stvar na svetu, ampak vse kar skuham, mora bit čim bolj zeleno. Zdi se mi, da lahko vsepovsod stisneš še vsaj kakšno kocko zamrznjene špinače. Moji smoothie-ji so ponavadi vsaj 50% zelenjavni, ampak ponavadi sploh nimajo takega okusa. Če so pri roki v njih zmečem še vsaj ene 5 različnih superživil.


Trenutno smo z družino na Pagu, kar pomeni da se vsi obroki vsaj potrojijo. Da take navade poskušam kar se le da uravnovesit, zjutraj spijemo/pojemo en smoothie. No sej zraven pojemo obvezno še kakšne rogljičke (ki so mimogrede veganski), da nebi slučajno izgubili kakšnega kilograma.


Pa da malo naredim lušte, danes za kosilo kuham testenine z divjimi šparglji, rožmarinom in belim fižolom. Spet veliko zelene.


No, k smoothie-ju. Sestavine so čisto prilagodljive, na to kar imaš v hladilniku. Superživila so le opcija, ampak je potem smoothie še bolj zdrav in mi je potem upravičeno, da pojem 10 rogljičkov več.



Smoothie za 3 osebe :

2 banani
polovica ananasa
1 mango
sok ene limete
sok ene limone
sok ene rdeče pomaranče
1-2cm košček ingverja
3 žlice lanenih semen
3-4 šope mlade špinače (3-4 kocke zamrznjene)
3 deci vode/mandljevega mleka
dodatki : chia semena, riževe beljakovine, kokosovo olje, spirulina (priporočljivo za vegane, ker vsebuje veliko vitamina B12)...

V blender daš vodo in vanj ožmeš vse citruse. Dodaš špinačo, ingver in vsa superživila in blendaš dokler ni več koščkov špinače. Dodaš še sadje in blendaš dokler ne dobiš kremaste temno zelene kaše. Če bi bil doma, bi smoothie nalil v posodice in čez dal mandlje, zamrznjeno jagodičevje in kokosov čips. Ker pa smo na morju, sem prisiljen da smoothie pijem iz (vsaj lepega) kozarca.

P. S. : Čeprav je ta objava pretežno zelena, je tu zelo modro. Več slik z morja tuakj.


No comments: