Čokoladna torta z mascarponejem in granatnim jabolkom

/
0 Comments
V osnutkih imam še eno objavo od vseh poskusov rojstnodnevnih tort. Nobena definitvno ne premaga te. Ta je taka fluffy, grenka čokolada in kislo granatno jabolko se ujameta, mascarpone pa vse skupaj poveže v celoto. 

Danes se mi neda z dolgimi objavami, zato je tu par slik.


biskvit :
prirejen po Sproutedkitchen

1 skodelica sladkorja (muscavado)
1 skodelica agavinega sirupa
1 skodelica masla (230gr)
4 jajca
2 + 1/2 skodelici sirotke
2 skodelici pirine polnozrnate moke
2 skodelici pirine bele moke
2/3 skodelice nesladkanega kakava
2 žlički sode bikarbone
2 žlički soli
150gr kvalitetne črne čokolade

V večji posodi kremasto stepemo maslo in sladkor. Ko zmes narasde, dodamo preostale tekoče sestavine. V drugi posodi premešamo suhe sestavine, jih po žlicah dodamo mokrim, ampak ne mešamo predolgo, ker bo biskvit gumijast. Na vodni kopeli stopimo čokolado in jo vmešamo v maso. Maso razdelimo na dva dela in jo en del ulijemo v en standarni tortni pekač, in en pekač. (28cm in 19cm). Pečemo pri 180 stopinj celzija pribljižno 1 uro. Oba biskvita popolnoma ohladimo.

Mascarpone krema :
prirejen po Cinnamonandthyme

 2 paketa mascarpone sira
2 grška jogurta (170g)
vanilija v prahu/ekstrakt
par žlic rjavega sladkorja/agavinega sirupa

2 granatni jabolki

Vse sestavine v večji posodi mešamo, dokler se sladkor ne raztopi. Semena spravimo iz granatnega jabolka in jih damo v posodico, da izločijo sok, z katerim navlažimo torto.

Večji biskvit navlažimo z sokom granatnega jabolka, namažemo z malo več kot polovico kreme in posujemo z semeni. Čez damo še drug (manjši) biskvit, spet navlažimo in namažemo preostalo kremo. Radodarno posujemo z granatnim jabolkom. Torta naj v hladilniku počiva vsaj 3 ure.

No comments: