Kolač z rdečim vinom

/
1 Comments



































Danes sploh nisem pekel jaz, ampak je pekla mami. Ta kolač je pri nas taka klasika. Jaz vedno poskušam nekaj na novo. Mislim, da sem dejansko po istem receptu večkrat pekel samo cimetove rolce. Kolač ponavadi izgine v roku 2 ur, je pa res narejen v roku 10 minut + pečenje.









































































Kolač :

300g moke (polnozrnate pirine)
250g masla
300g rjavega sladkorja
6 jajc
1 pecilni prašek
1/2 čajne žličke vanilije
1,5 žlice kakava
1 čajna žlička cimeta
100g čokoladnih kapljic
1 dl vina

Ločimo rumenjake in beljake. Penasto umešamo rumenjake in sladkor, maslo, čokoladne kapljice, vanilijo, pecilni prašek, kakav in cimet. Miksamo, dokler se vse dobro ne premeša, nato pa dodamo vino. Ko so vse sestavine zmešane dodamo še moko, na hitro zmiksamo. Beljake vmešamo ročno, da bo kolač bolj puhast. Maso prelijemo v namaščen pekač in pečemo približno 50 minut.

Ko je kolač pečen, pekač pokrijemo z poparjeno krpo in pustimo stati pet minut, da kolač lažje odstopi od pekača.

Glazura :

sok 2 limon
sladkor v prahu

Oboje premešamo in polijemo čez kolač.

1 comment:

  1. This looks incredible, so silky and smooth.

    ReplyDelete