Danes sploh nisem pekel jaz, ampak je pekla mami. Ta kolač je pri nas taka klasika. Jaz vedno poskušam nekaj na novo. Mislim, da sem dejansko po istem receptu večkrat pekel samo cimetove rolce. Kolač ponavadi izgine v roku 2 ur, je pa res narejen v roku 10 minut + pečenje.
Ločimo rumenjake in beljake. Penasto umešamo rumenjake in sladkor, maslo, čokoladne kapljice, vanilijo, pecilni prašek, kakav in cimet. Miksamo, dokler se vse dobro ne premeša, nato pa dodamo vino. Ko so vse sestavine zmešane dodamo še moko, na hitro zmiksamo. Beljake vmešamo ročno, da bo kolač bolj puhast. Maso prelijemo v namaščen pekač in pečemo približno 50 minut.
Ko je kolač pečen, pekač pokrijemo z poparjeno krpo in pustimo stati pet minut, da kolač lažje odstopi od pekača.
This looks incredible, so silky and smooth.
ReplyDelete