Veganski bananin kruh

/
0 Comments
Tudi, če je v Sloveniji te dni peklensko vroče, jaz nisem obupal nad kuhinjo. Pečica bo pač v uporabi samo od osme ure naprej, ko se že skoraj da živeti. In točno ob takem času včeraj je v naši kuhinji nastajal bananin kruh.
pozira 
Bananin kruh je v kombinaciji z arašidovim maslom zmagovalna kombinacija. Lahko je zajtrk, lahko je malica, lahko je večerja. Ostali družinski člani niso ravni navdušeni, ampak kaj naj. Pri meni je bil na meniju ta dan kar trikrat! 

testo :
recept prirejen od tukaj

120g pirine moke*
60g bele moke*
dve žlički cimeta
žlička sode bikarbone
polovica žličke pecilnega praška ali vinskega kamna
ščep soli
4 (pre)zreli banani
1/4 skodelice agavinega sirupa
1/3-1/2 skodelice vode
pol skodelice sončničnega olja

*za brezglutensko različico uporabite 60g riževe moke, 60g ajdove moke in 60g mandljeve/kokosove moke.

izginja...
V posodi zmešamo moko, začimbe, sodo in pecilni prašek in postavimo na stran. V multipraktik damo banane in ga prižgemo da se banane spremenijo v kašo. Kaši dodamo agavin sirup in olje in prižgemo multipraktik da se tekoče sestavine povežejo. Tekočim sestavinam dodamo suhe sestavine in 1/3 skodelice vode. Vse skupaj premešamo. Morali bi dobiti lepljivo zmes - če je niste po občutku dodajte vodo ali moko. Po želji v zmes vmešamo še koščke temne čokolade/mandlje/orehe... 

Pekač za potico/pekač kakšne druge vrste namažemo z stopljenim kokosovim maslom in posujemo z drobtinami, da bo šel kolač lažje iz pekača. Pečemo vsaj eno uro pri 180ºc. Po eni uri v kolač porinemo zobotrebec. Če pride nazaj suh in čist, je kruh pečen. Po želji lahko kruh posujete z sladkorjem v prahu.

No comments: