Dvojno čokoladni brownie-ji z meto

/
1 Comments
Mislim, da je splošno znano, da je čokolada univerzalno zdravilo. Še prejšnji teden sem pisal o tem, kako komaj čakam, da bom nazaj v Ljubljani. V moji glavi je bila čisto drugačna predstava, kot pa je realnost. Stres je treba ublažit z veliko količino čokolade - who's with me? No, za to so nastali tejle brownie-ji.

Vsak ima rad brownije na svoj način. Zame morajo biti brownie-ji zbiti, gumjasti in ne preveč sladki. Definitivno ne fluffy. Za takšne brownije potrebuješ pribljižno enako količino moke in rjavega sladkorja (tistega zbitega, z melaso).

Upam, da bodo tejle tudi vam vsaj malo olajšali težek teden.





Dvojno čokoladni brownie-ji z meto :

prirejeno po Oh, Ladycakes

1 žlička mletega lanenega semena + 3 žlice vode
100g metine temne čokolade
60g kokosovega olja
1/2 skodelice mandljevega mleka
1 1/4 skodelice rjavega sladkorja z melaso (muscovado)
1/2 skodelice kakava v prahu
1 1/4 skodelice polnozrnate pirine moke / 3/4 skodelice moke rjavega riža + 1/2 skodelice tapiokine moke
1/8 žličke sode bikarbone
1/2 žličke soli

1/2 skodelice čokoladnih kapljic
2 žlici kakavovih zrn

Pečico segreješ na 180ºC.  V skodelici zmešaš laneno seme in vodo. Na vodni kopeli stopiš čokolado in kokosovo olje. Ko se stopita vmešaš mleko in sladkor. V večji posodi zmešaš suhe sestavine in vmešaš mokre sestavine. Ko je že vse skoraj povezano, vmešaš še laneno "jajce", čokoladne kapljice, kakvova zrna in mešaš dokler se vse ne poveže in vliješ v kvadraten pekač. V segreti pečici pečeš 25-30 minut. 

1 comment:

  1. Fajn recept za čokoholike.
    Moje mete so pa imele letos malo pavze pred mojim dnevnim obiranjem. Letos sem jih rezal vsaka 2-3 mesece in jih sušil za čaj.

    ReplyDelete