Danes na mojem blogu objavlja blog Dear Kitchen. Blog, ki ga spremljam že dlje časa. Objave so opremljene z lepimi slikami, pa seveda, vse je vegansko. Zame sta napisali recept za presne malinove tortice. Njam!
1/2 lončka kakavovega masla (lahko nadomestimo s kokosovim oljem)
semena iz 1/2 vanilijevega stroka
2 žlici agavinega sirupa
1/2 lončka ali 15g kakava v prahu
Prva plast:
Vse sestavine, razen kokosovega olja, zmeljemo v mešalniku. Ko so vsi oreščki enakomerno zdrobljeni, dodamo kokosovo olje in na hitro premešamo. Maso razdelimo v pekač za mafine in s manjšo žlico utrdimo dno ter maso potisnemo centimeter po robu modelčka. Tako oblikujemo posodice. Pekač postavimo v zmrzovalnik.
Druga plast:
Vse sestavine, razen kokosovega olja, zmeljemo v blenderju. Meljemo dokler zmes ne postane gladka. Dodamo kokosovo olje in premešamo. Vzamemo pekač iz zmrzovalnika in maso razdelimo med modelčke. Pazimo, da nam ne steče čez rob spodnje plasti. Zopet postavimo v zmrzovalnik, tokrat pustimo približno eno uro, da se strdi.
Tretja plast:
Po eni uri, se lotimo še tretje plasti. Nad parno kopeljo stopimo maslo, nato pa vmešamo sirup, vanilijo in kakav v prahu. Prelijemo čez tortice in ohladimo v zmrzovalniku. Sladico lahko postrežemo kot sladoledno tortico, torej jih pustimo v zmrzovalniku do postrežbe. Lahko pa jih postavimo v hladilnik, kjer se bo srednja plast zmehčala.
This comment has been removed by the author.
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDelete