Višnjev yofu + granola

/
0 Comments
Yofu. Yogurt - tofu. Štekaš? V hladilniku se mi že kar nekaj časa valjal kos tofuja, ki ga nisem imel ravno interesa pojest. Pa res sem mel namen objavit recept za pehtranov sladoled z jagodnim vrtincem, ampak ni šlo nekako skozi z časom in slikami. Zato danes pišem o yofuju.


Yofu je "jogut" narejen iz tofuja in rastlinskega (mandljevega) mleka. Ker ima brez kakšnega dodatka močen okus po tofuju, sem dodal višnje, ki okus čisto zakrijejo. Mogoče nekoč prilezem do jogurta iz mandljevega mleka in probiotičnih kapsul. Zaenkrat je tole najboljši pribljižek jogurta nastal v moji kuhinji.




Seveda je objava nastala v sodelovanju z Trgovina Popolna Dekoracija, iz kjer je tale lep črnobel krožnik in brčice z kredo. Super stvari majo, se jih splača it pogledat.

Za yofu : 

1 skodelica zamrznjenih višenj
stevia po okusu
200g tofuja
1 dl mandljevega mleka
1 žlica chia semen + 3 žlice vode

Najprej chio namočiš v vodi. Višnje pokuhaš, da se odtalijo in dajo svoj sok (sladkaš po okusu). Tofu v vreli vodi kuhaš, dokler ne priplava na površje, saj je potem bolj "svilnat". V blender vržeš najprej tofu in češnje, potem dodaš še vse ostalo. Yofu ohladiš.

Če si za bolj fensi zajtrk, si v jogurt za zajtrk daš še granolo. Pa seveda banano. OBVEZNO JAGODIČEVJE. Granole nikoli ne pečem po istem receptu, saj nimam nikoli zares doma vseh sestavin. Enkrat je več tega, drugič je več onega... Osnova pa je vedno ista.

Pa granola je tudi fino darilo. Recimo za Hano, ki mi je poslala revijo Taste. V takem primeru granolo lepo zapakiraš v vrečko iz Trgovina Popolna Dekoracija.



Za granolo :

2 skodelici ovsenih kosmičev
1/2 skodelice kokosa
1/2 skodelice mandljev
1/2 skodelice semen
2 žlici cimeta
ščep : muškata, ingverja in kardamoma
1/4 skodelice medu ali 1/4 skodelice datljev skuhanih na vodi, ki jih kasneje zblendaš v pasto

1/2 - 1 skodelica brusnic in rozin

Pečico segreješ na 180ºC. Najprej zmešaš vse suhe sestavine, potem dodaš še mokre. Pečeš 10 minut, premešaš, in pečeš še 10 minut. Granolo popolnoma ohladiš, da začne hrustat. Potem dodaš še rozine in brusnice.

No comments: