Tejle so nastali čisto naključno. Brez kakršnihkoli planov. Moja babi vedno dela nekaj na ta način, a jih dela z marmelado. Njen recept sem rahlo preuredil in zamenjal nadev, namesto, da bi jih povaljal v sladkor iz praha, pa sem naredil vrtnično glazuro.
V njih sta mamina marelična marmelada in kokosovo maslo. Kokosovo maslo in kokosovo olje nista ista stvar! Kokosovo olje je olje sistnjeno iz kokosa in je 100% maščoba, kokosovo maslo pa je samo zmlet kokos, ki začne pri mletju izločati maščobe in zato nastane pasta oz. maslo.
Najlažje je, če vse vžemo v blender, drugače pa najprej zgnetemo moko in olje v drobtine in dodajamo vodo, dokler ne nastane testo.
Piškoti :
kokosovo maslo
testo
malinova marmelada
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Testo razvaljamo zelo na tanko in z modelčkom izrežemo sodo število krogcev. Na polovico krogcev damo vsakega 1/4 žličke marmelade in kokosovega masla. Čez damo še en krogec testa in robove skupaj pritisnemo z vilico, da dobimo lep vzorec. Pečemo 10-15 minut.
Glazura :
sladkor v prahu
rožna voda
Naredimo zelo gosto glazuro in ohlajene piškote namakamo v glazuro.