Limonino sivkina ovsena kaša z borovnicami

/
0 Comments
Moja jutranja rutina se ponavadi začne z tekom, ki mu sledi zdrav zajtrk. Stvar navade. To je eden takšnih zdravih zajtrkov. Ovsenih kosmičev ne rabiš pojesti veliko, da si sit dolgo časa. Če jih ješ same, znajo imeti dosti prazen okus, ampak v kombinaciji z limono in sivko razturajo.

Oves je žitarica, ki vsebuje na 4g ogljikovih hidratov kar 1g beljakovin, kar je še več kot pira in kamut. Večinoma se uporablja za prehrano živali, ker pa je tako zdrav, so ga strokovnjaki uvrstili tudi v prehrano človeka. Oves v osnovi nima glutena, a je večinoma prisoten v mlinih, kjer mlejejo tudi druga žita. Če ste občutljivi na gluten, obstajajo tudi ovseni kosmiči, ki so zagotovljeno brez glutena (npr. amisa). 



Za ovseno kašo :

1/4 skodelice polnozrnatih ovsenih kosmičev
3 skodelice vode / 2 skodelici vode in ena skodelica mandljevega mleka
stevia
1,2 čajne žlice sivke
sok pol večje limone
lupinica cele bio limone
vanilija v prahu

Vse razen limoninega soka damo v kozico in zavrejemo, kuhamo približno 30 minut, da se zgosti. Vmešamo limonin sok, odstavimo in rahlo ohladimo, ampak vseeno postrežemo vroče.






































Za borovničevo omako :

1 skodelica gozdnih borovnic (lahko tudi zamrznjenih)
stevia

Borovnice zavremo v posodici, dodamo stevio in kuhamo dokler se ne zgosti (skoraj tako gosto, kot marmelada.




No comments: