Najbolj zdrava brezglutenska čokoladna pita z grškim jogurtom in arašidi

/
0 Comments
rahlo preveč zapečena - the way i like it
Danes ni bil moj dan, zato je bilo to treba nujno popraviti z nečem čokoladnim. Čokolada me vedno spravi v dobro voljo. Všeč mi je v vseh oblikah in na vse načine. V sladoledu, v keksih, v torti ali pa kar sama... Čokolada je res zakon.

Ni važna ura, ni važen letni čas, ni važna temperatura... čokolada vedno paše. Pa še zdrava je! Seveda, če izberemo takšno, ki ima vsebnost kakava vsaj nad 50%. Presni kakav pa je tako kralj superhrane. Poln magnezija, antioksidantov, železa in mnogo zdravilnih snovi. 

arašidi v obliki čokolade :)
Za testo : 

recept od tu

3 žlice ajdove moke
1 žlica mletih arašidov
1 žlica agavinega sirupa
1 žlica arašidovega masla
1.5 žlice grškega jogurta

Za nadev : 

1 žlica kakava
1/2 žlice ajdove moke
1/2 žlice koruznega škroba
1-2 žlice agavinega sirupa
3 žlice grškega jogurta
1/2 žlica organske vanilije

nikoli preveč arašidov
Pečico segrejemo na 180ºc. V posodici zmešamo najprej suhe sestavine za testo in postopoma dodajamo mokre sestavine, da dobimo dokaj lepljivo zmes. To ni navadno testo za pito, tako da ima drugačne lastnosti. Ne ustrašite se, da je preveč mokro, ker takšno mora biti. Testo damo v hladilnik in med tem naredimo nadev. V posodici zmešamo jogurt in agavin sirup da se dobro povežeta. Dodamo še kakav, škrob, moko in vanilijo. Dobite zmes, ki je malo gostejša od jogurta. Pekač premera 7cm namažemo z kokosovim oljem in pomokamo z ajdovo moko. Testo vzamemo iz hladilnika in ga razvaljamo med dvema plastema peki papirja, položimo v pekač in vlijemo nadev. Pečemo 15 minut. Postrežemo toplo z kepico vanilijevega sladoleda in arašidi. 

No comments: