Dvojno čokoladni brownie-ji z meto
/
1 Comments
Vsak ima rad brownije na svoj način. Zame morajo biti brownie-ji zbiti, gumjasti in ne preveč sladki. Definitivno ne fluffy. Za takšne brownije potrebuješ pribljižno enako količino moke in rjavega sladkorja (tistega zbitega, z melaso).
Upam, da bodo tejle tudi vam vsaj malo olajšali težek teden.

Dvojno čokoladni brownie-ji z meto :
100g metine temne čokolade
60g kokosovega olja
1/2 skodelice mandljevega mleka
1 1/4 skodelice rjavega sladkorja z melaso (muscovado)
1/2 skodelice kakava v prahu
1 1/4 skodelice polnozrnate pirine moke / 3/4 skodelice moke rjavega riža + 1/2 skodelice tapiokine moke
1/8 žličke sode bikarbone
1/2 žličke soli
1/2 skodelice čokoladnih kapljic
2 žlici kakavovih zrn
1/2 skodelice čokoladnih kapljic
2 žlici kakavovih zrn
Pečico segreješ na 180ºC. V skodelici zmešaš laneno seme in vodo. Na vodni kopeli stopiš čokolado in kokosovo olje. Ko se stopita vmešaš mleko in sladkor. V večji posodi zmešaš suhe sestavine in vmešaš mokre sestavine. Ko je že vse skoraj povezano, vmešaš še laneno "jajce", čokoladne kapljice, kakvova zrna in mešaš dokler se vse ne poveže in vliješ v kvadraten pekač. V segreti pečici pečeš 25-30 minut.






Fajn recept za čokoholike.
ReplyDeleteMoje mete so pa imele letos malo pavze pred mojim dnevnim obiranjem. Letos sem jih rezal vsaka 2-3 mesece in jih sušil za čaj.