Solata s pečeno cvetačo in tofujem
/
3 Comments
Nekaj časa me ni bilo, zato pa so v tej objavi 4 recepti na enkrat. Ne 4 jedi, ampak take stvari, ki se jih splača vedeti, ko je treba v 5 minutah skupaj vržit nekaj za pojest. V prvotnem planu naj bi tole bile testenine, ampak nisem ravno največji fan testenin. Že odkar sem bil v Ikei se spravljam naredit tiste lepe v obliki jelenov, ampak zgleda, da bo še trajalo.
Za pečeno cvetačo z bučnim oljem in orientalskimi začimbami :
1 glava cvetača
začimbe (kurkuma, ingver, kari v prahu, čili, paprika v prahu, kajenski poper, cimet, čebula, sol, poper)
2 stroka česna
2 žlici bučnega olja
Pečico segreješ na 180ºC. Cvetačo narežeš na manjše koščke in daš v posodo kjer jo začiniš in vse premešaš da se začimbe razporedijo. Daš na pekač, enakomerno razporediš in poliješ z bučnim oljem. Pečeš 30 minut.
Za teriyaki omako :
1/2 skodelice sojine omake
1/4 skodelice vode
2 žlici riževega vina
4 žlice agavinega sirupa/sladkorja
2 žlički svežega ingverja
2 strta stroka česna
Vse skupaj zavreš in kuhaš 5 minut. Preliješ v kozarec in ohladiš. Shraniš v hladilniku.
Za preliv :
1/3 skodelice bučnega olja
1 žlica gorčice
1 žlica medu/agavinega sirupa
sok ene limone
strok česna
zeliščna sol, poper
Jaz vse sestavine dam v kozarec za vlaganje, strem notri česen, pokrijem in pretresem. Ker nikoli ne porabim celega, ga shranim v hladilniku.
Končno do končnega produkta. Za naslov bi bilo solata z pečeno cvetačo z orientalskimi začimbami in bučnim oljem + teriyaki mariniranim tofujem in avokadom rahlo predolgo a ne?
Za solato :
2-3 skodelici solate (zelje, endivija, radič, motovilec, špinača..)
1/4 večjega avokada
1/2 skodelice pečene cvetače
1 kos tofuja (pribljižno 100g)
teryaki omaka (po občutku)
preliv (2-4 žlice)
Z teryaki prekriješ dno manjše posode (v višino recimo 0,5cm) in v njej mariniraš tanke rezine tofuja vsaj 30 minut. Tofu popečeš na kokosovem/olivnem olju, in ga daš na kos papirnate krpice da popije vso maščobo. Avokado narežeš na kocke in ga začiniš (sol, poper, čili v prahu). Solato, avokado in cvetačo daš v večjo posodo, poliješ z polivom, premešaš in nato na vrh položiš še rezine tofuja.
Wow, lep blog! Všeč mi je tvoja estetika! Že dolgo objavljaš?
ReplyDeleteHvala enako! Objavljam že kar nekaj časa, kolikor se le da :)
DeleteFantastičen recept, sploh ker obožujem cvetačo :) Šele zdaj sem odkrila tvoj blog in kar nekaj stvari bom hitro stestirala :) Super :)
ReplyDelete