Jabolčna pica
/
0 Comments
Danes ni bilo za študl. Ni bilo za pito, ni bilo za torto. Kaj zdaj? V glavi sem dobil idejo za jabolčno pico (sezona jabolk - treba bit ekonomičen), ampak seveda nisem bil prvi. Malo sem iskal po internetu in dobil par idej. Mlečno testo, mandljeva krema, jabolka in posip.
Testo :
2 skodelici pirine moke
3 žlice rjavega sladkorja
pol kocke kvasa
1/4 skodelice masla
1/4 skodelice mleka
1/2 skodelice mleka
ščep soli
ingver
Segrejemo vodo in mleko do mlačnega in v njima raztopimo sladkor, maslo in kvas. Pustimo da vzhaja 10 minut. Moko damo v večjo posodo, inger in sol. Vse premešamo, vlijemo kvas in zamesimo testo. Pokrijemo z čisto kuhinjsko krpo in postavimo na toplo, dokler testo ne naraste do dvojne velikosti.
Mandljeva krema :
1 1/3 skodelice mletih mandljev
2/3 skodelice rjavega sladkorja
3-4 žlice vode
2 žlici cimeta
1/2 žlice ingverja
Vse skupaj zmešamo in damo v hladilnik, da se okusi premešajo.
Posip :
1/2 skodelice pirine moke
1/4 skodelice masla
V skodelici mešamo dokler ne dobimo zmesi podobne pesku. Postavimo na stran.
Pica :
2-3 jabolka olupimo, narežemo in namočimo v limonin sok zmešan z vodo, da ne porjavijo. Testo razvaljamo v obliki kroga. Premažemo ga z mandljevo kremo, a robove pustimo čiste. Po kremi nadevamo jabolka, posujemo z cimetom, nato pa že z posipom. Pečemo na najvišji temperaturi v pečici dokler testo ni zlatorjavo.