Sladoledni sendviči

/
0 Comments
Mislim, da je pravo poletje končno tu. Vsaj upam. V takšni vročini mi ne paše jest nič druga, kot solate, smoothije in sladoled. Kupljenega sladoleda načeloma ne jem, saj vsebuje guar gum, katerega se poskušam izogibati, zato je v zamrzovalniku vedno kakšen domač sladoled.Sladoledne piškote sem delal prvič, ampak vrjetno ne zadnjič. Kremast sladoled se ti stopi v ustih, na jeziku pa imaš drobtinice piškotov. Pred kratkim mi je trgovina MANAHRANA poslala paketek, v katerem je bila tudi tale veganska čokolada. Čokolado zelo rad kupujem, jo imam rad, ampak jo preprosto pozabim pojest. 

Piškoti so veganski in brezglutenski, zato jih lahko jedo ljudje z različnimi alergijami. 


Za piškote : 

1/2 skodelice (strjenega) kokosovega olja
1/2 skodelice kokosovega sladkorja

1 žlica mletih lanenih semen + 3 žlice vode
1/3 skodelice arašidovega masla

1 1/3 skodelica ovsene moke 
1/2 žličke soli
1/2 žličke sode bikarboneLaneno seme zmešaš z vodo. Kokosovo olje, mleko in sladkor penasto stepeš. Potem dodaš še lanena semena z vodo in arašidovo maslo. Ko so mokre sestavine povezane dodaš še suhe, na koncu pa vmešaš še čokolado. Testo v hladilniku pustiš vsaj 1 uro. 

Pečico segreješ na 180ºC. Testo razdeliš na 20 delov in ga povaljaš v krogljice. Piškote pečeš 15 minut. Ko so popolnoma ohlajeni med dva piškota daš kepico sladoleda in dobro stisneš. 

No comments: